Praktijk voor een gezonde leefstijl voor jong en oud.

De praktijk heeft geleerd dat zich veel huidproblemen voordoen door een verkeerd voedingspatroon. Tanderosie, slijtage van het tandglazuur door zuren uit eten en drinken of uit de maag is geen zeldzaamheid met als gevolg gaten in de tanden. De laatste jaren zijn de voedingsgewoonten ingrijpend veranderd. Een opleiding als voedingsdeskundige was noodzakelijk!

De voordelen van een gezonde leefstijl
  • • meer energie
  • • betere nachtrust
  • • minder kans op ziektes
  • • een gezonder gewicht
  • • een algeheel gevoel van lekkerder in je vel zitten
Tarieven
Alle bedragen zijn inclusief BTW.
• Eenmalig voedingsadvies, consult 75 minuten € 97,00
• Losse consulten per 15 minuten (telefonisch, persoonlijk of per email) € 26,50

MARIBEAU helpt u uw leefstijl te veranderen met als doel het bereiken van bovengenoemde voordelen.Visie

Een streng dieet is lang niet altijd de juiste weg. Uit ervaring blijkt dat je ook met kleine veranderingen in je voedings- en bewegingspatroon al veel positieve veranderingen kunt bereiken. Gezond eten moet een gewoonte worden; het is geen tijdelijke kuur.

Wij kijken verder dan de kilo’s. Hoe je je voelt wordt immers niet alleen door je gewicht bepaald maar ook door het evenwicht tussen inspanning en ontspanning, het plezier in dagelijkse activiteiten en de kwaliteit van voeding. Een verstoord dag- en nachtritme bijvoorbeeld heeft gevolgen voor je stofwisseling. Onrust op je werk doet eerder naar ongezond voedsel grijpen. Wij zullen deze punten dan ook niet onbesproken laten wanneer hier aanleiding toe is.

Wat kunt u bij MARIBEAU verwachten?

MARIBEAU biedt persoonlijke begeleiding en advies; maatwerk op basis van uw wensen en behoeften.

  • Praktijkgericht voedingsadvies
  • Persoonlijk beweegadvies
  • Steun en stimulans op weg naar een gezonde leefstijl
Werkwijze

Onze praktijk biedt u een programma dat u helpt een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Uw persoonlijke doel, afvallen, aankomen of een gezonde leefstijl, is bepalend voor de concrete invulling. Wij werken niet met standaard-diëeten. Als de cliënt weet wat hij lekker vindt maar wel gezond is. Ons bewegingsadvies passen we hierop aan. Honger lijden is echt niet nodig maar ook niet wenselijk.Beweging

Het Trainen met Kettlebells
Algemeen

Kettlebelltraining is in. Trainen met kettles is leuk, uitdagend en bevordert je gezondheid. Het kost weinig tijd en geeft snel resultaat. Met kettlebelltraining kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van je conditie en het verbeteren van je lichaamssamenstelling (verhouding vetmassa versus vetvrije massa). En dat zijn nog maar enkele van de vele voordelen die deze training biedt. Je hoort nog wel eens mensen zeggen "het is te zwaar voor mij", "ik kan dat niet", "het is gevaarlijk voor mijn rug". Dit zijn onterechte vooroordelen.

Wat is een Kettlebell?

De kettlebell biedt vele voordelen boven allerlei fancy fitnessmachines. Met machines wordt je lichaam weinig uitgedaagd en de stabiliteit van je lichaam zal zeker niet verbeteren. De kettle daagt je uit, zet heel veel spieren tegelijkertijd aan het werk. Bj een groot deel van de oefeningen ligt het zwaartepunt buiten je lichaam waardoor je spieren extra hard moeten werken om je lijf te stabiliseren. De meeste zwaaibewegingen zijn gebaseerd op natuurlijke bewegingspatronen en gemakkelijk te leren. Je traint je balans en stabiliteit, de belangrijkste pijlers in het voorkomen van blessures. Verder maken de oefeningen je hart en longen sterker en zorgen ze ervoor dat je snel klaar bent met een zeer voldaan gevoel. Wat ook belangrijk is: je gaat vooruit! Je wordt sneller, sterker, gaat er beter uitzien en voelt je fitter en gezonder.

Kettlebell Training

Ik wil heel graag als instructrice kettlebelltraining/personal trainer het gebruik van de kettle voor iedereen toegankelijk maken, jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Om die reden heb ik diverse trainingsprogramma's samengesteld voor een breed en gemêleerd publiek.