Mensen die zich meer of minder gehandicapt en buitengesloten voelen in hun leef- en werkgemeenschap vanwege wijnvlekken, pigmentvlekken, huidbeschadigingen door bijvoorbeeld bestralingen of verbrandingen, en littekens ten gevolge van verwonding of veroorzaakt door verkeers- of andere ongelukken, couperose, rode huid of kringen onder de ogen kunnen door het camoufleren hiervan geholpen worden. Een cosmetische camouflagecrème is zuurstofdoorlaatbaar en heel goed camouflerend.

Medische camouflage

Informatieavond over Vitiligo in Rijnstate Arnhem

Op 13 november 2014 hield de Landelijke Vereniging voor Vitiligo-Patiënten (LVVP) een informatieavond in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Voorzitter Paul Monteiro van de LVVP gaf een presentatie over vitiligo, oorzaken en verschijningsvormen en over de toegevoegde waarde van de patiëntenvereniging. Een dermatoloog van het ziekenhuis, Harna Stenveld, besprak behandelmogelijkheden. Na de pauze vertelde een ervaringsdeskundige over de impact van vitiligo. Er was ook een stand van MARIBEAU Medisch schoonheidsspecialist in dermatologie, voeding & beweging voor diverse behandelmogelijkheden van vitiligo, bijv. medische camouflage en dermatografie.

De informatieavond is zoals altijd vrij toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over vitiligo: patiënten en hun familie, leden en niet-leden van de LVVP. De bijeenkomsten zijn landelijk. Eerder werden ze met succes gehouden in Oosterhout, Den Haag en Alkmaar.

De LVVP heeft meer informatieavonden in voorbereiding. Kijk op de website www.vitiligo.nl voor actuele informatie.

Medische camouflage