Microneedling met de Meditopics Dermapen

De Dermapen is een apparaat met vele kleine vibrerende naaldjes die het bindweefsel prikkelen. De naaldjes stimuleren de huid om meer groeifactoren, collageen en elastine aan te maken, waardoor de huidstructuur beter wordt. Een behandeling met de Dermapen wordt ook wel microneedling genoemd.

De Dermapen bevat vele minuscule naalden waarmee de buitenste laag van de huid geperforeerd wordt. Door het perforeren van de huid wordt deze aangezet om zichzelf te vernieuwen. Ook de collageenproductie wordt gestimuleerd. Collageen zorgt voor een soepele en stevige huid. Met het ouder worden gaat de collageenproductie steeds verder omlaag. De afname van collageen is dan ook een van de voornaamste redenen waarom de huid slapper en minder sterk wordt met het verstrijken der jaren. Met microneedling kan dit proces worden vertraagd.

De Meditopics Dermapen is geschikt voor de behandeling van diverse huidklachten zoals:
- Littekens en acnelittekens
- Striae (zwangerschapsstrepen)
- Rimpeltjes
- Slappe huid
- Pigmentvlekken
- Wallen en kringen onder de ogen
- Rimpels en lijntjes op het decolleté
- Grove poriën en een onregelmatige huid
- Algemene huidverjongings- of huidverbeteringsbehandeling

Met de Meditopics Dermapen worden voornamelijk de huid van de wangen, het voorhoofd, de handen en het decolleté behandeld. De Meditopics Dermapen kan echter zonder problemen voor vrijwel alle huidgebieden op het lichaam worden gebruikt, zelfs gevoelige huidzones zoals de huid rond de ogen en neus.


Behandeling met de Meditopics Dermapen

Voor de behandeling wordt bepaald of de huid verdoofd dient te worden of niet. Als de verdovingscrème is ingetrokken en werkt zal een serum met hyaluronzuur op de te behandelen huid worden aangebracht. Afhankelijk van het doel van de behandeling en de conditie van je huid, wordt bepaald hoe diep de naaldjes in de huid gebracht gaan worden. Hiervoor stel je de Meditopics Dermapen in. De pen maakt vervolgens roterende bewegingen over de te behandelen zone. Hierbij prikken de naaldjes vele kleine gaatjes in de huid. De behandeling doet meestal geen pijn, maar je voelt de behandeling wel. De meeste patiënten/cliënten beschrijven kleine prikkelingen in de huid, die goed te verdragen zijn. De behandeling duurt 20 tot 30 minuten bij kleine zones (pigmentvlekjes of een littekentje), Bij grotere behandelgebieden van zwangerschapsstrepen of grote littekens of het hele gezicht duurt de behandeling uiteraard langer.


Herstel na een Behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood/roze zijn en wat gloeiend aanvoelen. Ook kan de huid in sommige gevallen een klein beetje bloeden. Vaak trekt de ergste roodheid al binnen enkele uren na de behandeling weg. De wondjes herstellen zelfs binnen enkele minuten al. Soms kan een lichte rode gloed nog gedurende enkele dagen na de behandeling zichtbaar blijven. De meeste mensen ervaren dit niet als een belasting en gaan gewoon naar het werk. Je kunt deze behandeling ook voor het weekend ondergaan, zodat je rustig kunt herstellen.

De eerste 24 uur na de behandeling kun je het beste geen make up of andere huidproducten gebruiken. Gedurende de eerste 48 uur na de behandeling wordt aangeraden om directe blootstelling aan de zon te vermijden, geen sauna’s, hete baden of douchen, sporten, zweten kun je het beste zoveel mogelijk vermijden. Soms schilfert de huid na enkele dagen. Dit is een normaal proces dat kan optreden bij de huidvernieuwing. Wanneer de huid niet gaat schilferen, betekent dit niet dat de behandeling geen effect heeft gehad. Aangeraden wordt om na de behandeling een speciale crème te gebruiken voor een goede genezing, zonnebrandcrème met een goede UV A- en UV B bescherming, factor 50, zon vermijden anders ontstaan er pigmentvlekjes.


Risico’s en Complicaties

Microneedling met de Meditopics Dermapen is een zeer veilige behandeling met weinig of geen complicaties.

Bijwerkingen en complicaties die kunnen voorkomen na microneedling zijn:
- Een kleine infectie
- Een lichte zwelling
- Langer dan verwachte aanhoudende roodheid
- Een jeukende huid
- Vorming van pigmentvlekjes in het behandelde gebied bij blootstelling aan de zon


Resultaat

Je zult niet direct na de behandeling resultaat zien. Meestal is pas na zo’n twee tot vier weken het eerste resultaat zichtbaar. De totale huidvernieuwing en collageenaanmaak heeft echter meer tijd nodig. Vaak tenminste een paar maanden.

Voor een optimaal resultaat zijn meestal zes behandelingen nodig.

De meeste mensen zijn zeer tevreden met het resultaat van hen microneedling.

VOOR
NA

VOOR
NA

VOOR
NA

VOOR
NA

VOOR
NA

VOOR
NA

VOOR
NA