Massages voor het hoofd en gezicht

Klassieke afvoerende massage

Doel: algehele ontspanning, positief effect op de lymfecirculatie, verbetering van de doorbloeding, verbetering weefselconditie en spierspanning.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage (Passage massage) voor het gelaat is een intensieve behandeling. Deze massage is gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en huidvernieuwing. Een echte anti-ageing massage.

Pincements

Het neurovegetatieve huidsysteem kan direct worden beïnvloed door pincements (massageknepen) toe te passen. Door oppervlakkige en middeldiepe pincements kunnen het bindweefsel, de verbinding tussen corium en epitheel, de elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren en de chemische huishouding, en daardoor de regeneratie van de huid gunstig worden beïnvloed. Toepassing: couperose, acné, atrofische huid, behandeling vóór en na een plastisch chirurgische operatie (bv. facelift, minilift, ooglidcorrectie), littekens en keloidvorming.

Nervenpunktmassage

Samen met de penseelmassage behoort de nervenpunktmassage tot de reflectorische massages. Dit is een massage die gegeven wordt op de zenuwpunten en zenuwuiteinden. De massagegrepen die hierbij gebruikt worden beogen een rustgevend effect en werken ontspannend. Één van de belangrijkste zenuwen waarop gewerkt wordt bij deze massage is de "NERVUS TRIGEMINUS". Toepassing: nerveuze, congestieve huid, oververmoeidheid, bij verkramping door nervositeit, couperose, rosacea, stress.

Penseelmassage

Het is een reflectorische massage. Hierbij wordt gewerkt met twee penselen (eekhoornhaar). De massage heeft een rustgevend effect en werkt ontspannend. Toeassing: nerveuze, congestieve huid, oververmoeidheid, bij verkramping door nervositeit, couperose, rosacea, stress.

Oormassage

Het doel is de afvoer van het aderlijk bloed te bevorderen en de totale bloedcirculatie van het hoofd en het gezicht te activeren. Gedeeltelijk maken wij ook gebruik van de reflexzones van het oor. Toepassing: bij slechte doorbloeding, acné.

Manuele lymfedrainage

De manuele lymfedrainage stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De celstofwisseling wordt verbeterd en daardoor de celwerking. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Deze massage kan worden toegepast in het gelaat, de hals, decolleté en ook op andere delen van het lichaam. Manuele lymfedrainage wordt vaak toegepast als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen zoals facelift, oogcorrectie.